קורטיזון

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

07/12/2015 | 14:33 | מאת: דניאל

ד"ר נכבדה, בן 57, סוכרתי מאוזן למדי. בעקבות תגובה אלרגית חריפה לאוגמנטין, הוזרק לי במיון קורטיזון לוריד, ח.פ. מאז, כמעט שבוע, ערכי הסוכר בצום לא יורדים מ— 200, וזאת לעומת עד 140 קודם לאירוע. 1.האם הפיך? 2.אם כן, אימתי? מקדים תודה לתשובתך

תרופות ממשפחת הקורטיקוסטרואידים כמו קורטיזון עלולות לעלות רמות גלוקוז בצום ולאחר ארוחות (בד"כ עלייה גדולה יותר) במטופלים בעלי סוכרת/אי סבילות לגלוקוז ברקע. לעיתים גם למצב המחלה שברקע (במקרה זה זיהום) השפעה על רמות גלוקוז. עלייה ברמות הגלוקוז לרב הפיכה עם הפסקת הטיפול. יש לעקוב באופן הדוק אחר רמות גלוקוז וכן יש ליידע את הרופא על העלייה בערכים ולהיוועץ עמו בנוגע לצורך בהתאמת טיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי