לינזוליד

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

13/11/2015 | 13:32 | מאת: דינה

האם יש הגבלות של סוגי מזון כלשהם עם האנטיביוטיקה לינזוליד? ומה הם?בבקשה, אם כן תפנו אותי לקישור ע"מ שאקח לתשומת ליבי.תודה

יש להמעיט במזונות המכילים כמויות גדולות של טירמין מחשש לתופעות לוואי כמו עלייה פתאומית בלחץ הדם למשל יין אדום, בירה, גבינות מיושנות כמו צ'דר, גבינה כחולה, בשר מעובד כמו נקניקים ונקניקיות, כרוב חמוץ, רוטב סויה ומזונות שעברו התססה, החמצה, יישון ועישון. יש לבדוק תאריכי תפוגה על מוצרים, תכולת טירמין עולה במזונות עם הזמן או שלא אוחסנו כראוי, מומלץ להעדיף מזון טרי.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי