אלרגיה לפניצילין

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

20/10/2015 | 19:49 | מאת: רחלי ב.

שלום דר, אני בת 60 וכל הילדות סבלתי מדלקות גרון. לא נותחתי,יש לי את השקדים. לפני כשנה התחלתי עם דלקות חוזרות,ובגלל שיש לי אלרגיה קשה לפניצילין נתנו לי RULID. מאז,ובכל חודש,חודש וחצי הדלקת חוזרת כל פעם יותר קשה.המשטח גרון מראה STREPTOCOCUS. בפעמיים אחרונים החליפו לי לזינט 500 פעמיים ביום ל10 ימים. הבנתי שרק הפניצילין יכול לרפא ואסור לי לקחת. מה הפיתרון? תודה רבה על התשובה רחלי ב.

שלום רב, מטרות הטיפול בדלקות גרון הינן הפחתת משך טיפול וחומרת התסמינים, מניעת סיבוכים ומניעת הדבקה. פניצילין זו אכן תרופת הבחירה, אך בכאלה בעלי אלרגיה לפניצילין קיימות אלטרנטיבות כגון תרופות מאקרולידיות (למשל רוליד). סיבות לדלקות חוזרות יכולות להיות נשאות לסטרפטוקוק, הידבקות מחודשת, אי השלמת הטיפול האנטיביוטי וכשל טיפול (נדיר). יש לפנות לרופא לבירור הסיבה לדלקות החוזרות ולמתן הטיפול המתאים לך ביותר. בריאות שלמה,

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי