זינאט ואלכוהול

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

15/09/2015 | 22:49 | מאת: מתן

שלום, אני בת 26 והחלמתי זה עתה מדלקת בכליה. אני מטופלת בזינאט 500 מ"ג פעמיים ביום, לשבועיים. אני טסה מחרתיים לחו"ל, ורציתי לשאול: האם יש מניעה לשתות אלכוהול (בירה/יין) במהלך הטיפול? אין התוויות המתריעות מפני כך בעלון התרופה, אך אני מתעניינת האם יש השפעה שלילית על הכבד (או כל השפעה שלילית אחרת). כמו כן, אשמח לדעת במידה שיש הגבלה, כמה מותר לשתות. תודה רבה!

לא ידועה השפעת גומלין בין צריכה מתונה של אלכוהול לצריכת התרופה. עם זאת כיוון שהשימוש בתרופה והזיהום עלולים לפגוע בערנות יתכן שאפקט זה מוגבר בשילוב עם צריכת אלכוהול. אין להרבות בשתיית אלכוהול ויש להיות מודע על ההשפעה האפשרית על ערנות וריכוז במהלך הטיפול.

16/09/2015 | 19:44 | מאת: מתן

הי, קודם כל המון תודה. דבר שני, מהי שתיה מתונה? בירה/כוס יין אחת? שתיים?(בהתחשב בכך שאני בחורה רזה) תודה שוב!

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי