אוגמנטין

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

18/08/2015 | 12:22 | מאת: פז

שלום, התחלתי היום טיפול באוגמנטין 500 מ"ג בעקבות סינוסטיס. מחר יש לי חתונה בערב, האם שילוב של אלכוהול מסוכן בטיפול זה? תודה

23/08/2015 | 10:56 | מאת: ד"ר יעל צנציפר שטרייכמן

פז שלום, לתשובה לשאלתך, נפוץ לראות בעלונים את המשפט "יש למנע מאלכוהול", וכמוך, הרבה מטופלים מודאגים משילוב של אנטיביוטיקות עם אלכוהול. באופן כללי, רוב האנטיביוטיקות ניתנות לשימוש בשילוב עם כמויות קטנות של אלכוהול. שתייה של כמויות גדולות של אלכוהול בעת מלחמה בדלקת / זיהום איננה מומלצת, ויכולה להוביל להתייבשות ולהאט את היכולת הטבעית של הגוף לרפא את עצמו. ניתן לשתות כמות קטנה של אלכוהול בעת נטילת אוגמנטין. האלכוהול לא ימנע מאוגמנטין את פעולתו. עם זאת, קיימות אנטיביוטיקות מסויימות שעימן מומלץ להמנע משילוב עם אלכוהול, ביניהן: Metronidazole היות והשילוב עלול לגרום לתגובה חמורה. שתייה של כל כמות של אלכוהול עם אנטיביוטיקות מסויימות (כגון: Metronidazole) יכולה להסתיים בתופעות לוואי כגון: הסמקה, כאב ראש, בחילה, הקאה וקצב לב מהיר. תופעות לוואי אלו לא קיימות בעת שילוב של אוגמנטין עם אלכוהול. לסיכום, למרות שככל הנראה שתיית כמויות קטנות של אלכוהול אפשרית, אין אנו ממליצים עליה במצבך. בברכה, ד"ר יעל צנציפר שטרייכמן

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי