אוגמנטין וכאבי בטן

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

12/08/2015 | 16:12 | מאת: מיקה

מדוע אוגמנטין גורם לעיתים לכאבי בטן? האם זה רק בגלל הפגיעה בפולרה של המעיים או שמדובר במנגנון אחר?

23/08/2015 | 10:48 | מאת: ד"ר יעל צנציפר שטרייכמן

מיקה שלום, יש תופעות שיודעים להסבירן בהקשר למנגנון הפעולה הפרמקולוגי של התרופה, אך לא קיים הסבר לכל תופעות הלוואי מבחינה מנגנונית. לא קיים הסבר מנגנוני חד משמעי לכאבי הבטן בעקבות מתן של אוגמנטין. ייתכן וזה קשור לפגיעה בפלורה. כשיש פגיעה משמעותית בפלורה נצפה לראות כאבי בטן ושלשול. בדרך כלל כאבי הבטן חולפים תוך 2-3 ימים. ניתן לקחת מיד לפני האוכל על מנת להפחית כאבי בטן. כמו כן, אוגמנטין גם גורמת לשלשולים בשכיחות נפוצה- כאשר שכיחות השלשול משתנה בהתאם למינון הנלקח ולמשך הזמן שנוטלים את הטיפול התרופתי. ניתן להשתמש במוצרי פרוביוטיקה על מנת להחזיר את מערך החיידקים הטובים לגוף ועל ידי כך זה אמור לנסות להפחית את תופעות הלוואי של כאבי הבטן והשלשולים. במקרה הספציפי של אוגמנטין- התכשיר מכיל amoxicillin ו-clavulanic acid . ה- clavulanic acid גם עשוי לגרום לכאבי בטן במנגנון בלתי ידוע. בברכה, ד"ר יעל צנציפר שטרייכמן

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי