כתמי עור לאחר שימוש בתרופות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

06/08/2015 | 19:32 | מאת: סיון

שלום, לפני ארבעה שבועות נעקצתי ע"י מדוזות בגפיים עליונות ותחתונות ובבטן. השתמשתי במשחות אנטיביוטיות, ביאפין וסולבירול. קראתי שתופעת הלוואי של הסולבירול היא הופעת כתמים לבעלי פיגמנטציה. יש לי פיגמנטציה ומסביב לכל עקיצה יש כתם כהה. יש לציין שהעקיצות כמעט נעלמו והכתמים נשארים.מה ניתן לעשות כדי להוריד את הכתמים? אשמח לתשובה אני מאד חוששת שישארו

תרופות וכימיקלים רבים עלולים לגרום לפיגמנטיציה ע"י עליה בייצור מלנין ו/או הצטברות של התרופה בשכבות העור אשר גורמים לשינוי בצבע העור. בין התרופות העלולות לגרום לכך הן מלחי כסף כגון הסילברול המכיל silver sulfadiazine. שינוי צבע העור בעקבות השימוש בתכשיר אינו שכיח ובד"כ מודגש באזורים חשופים לשמש, ציפורניים, באזור המריחה ועוד. הפסקת הטיפול מביאה לשיפור עם הזמן. טיפול בתכשירי הבהרה כמו הידרוקווינון יכול לעזור. כמובן שהגנה מפני השמש ושימוש בקרם הגנה מפני השמש מומלצים גם הם ויכולים למנוע המשך התכהות העור. לעיתים יישארו סימנים. ניתן לפנות לרופא עור להמשך ייעוץ.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי