התכווצות שרירי הרגל

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

23/07/2015 | 02:43 | מאת: ל.מ.

שלום, אובחנתי לאחרונה באסתמה ורשמו לי "Inhaler formoterol 6mcg, beclomethasone dipropionate 100mcg" אני משתמשת במשאף כבר 3 חודשים, אך בחודש האחרון החלו לי התכווצויות שרירים ברגליים באמצע השינה. הכאבים בלתי נסבלים. האם יכול להיות קשר בין השניים? ואם כן מה עליי לעשות? יש לי תור חוזר אל רופא הריאות שלי רק באוגוסט. תודה מראש, ל.מ.

23/07/2015 | 02:47 | מאת: ל.מ.

p.s. אני לוקחת כדורי מגנזיום + סידן + D3 בכל לילה לפני השינה. שום שיפור.

כאשר תופעה מתרחשת בסמוך לתחילת טיפול תרופתי/עליית מינון ומשתפרת/חולפת עם הפסקת טיפול/הפחתת מינון עולה הסבירות שניתן לייחס אותה לטיפול התרופתי. התכווצויות בשרירים דווחו לעיתים נדירות במהלך הטיפול בתכשירים המכילים formoterol לאינהלציה. מומלץ לפנות לרופא ולהיוועץ עמו בנוגע להמשך טיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי