גמילה מאלפלריד

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

15/07/2015 | 23:13 | מאת: מאיה לוי

שלום רב, אני בת 26 ובמשך חודש שלם נטלתי את התרופה אלפלריד במינון של 0.25 מג ליום. החלטתי שאני רוצה להפסיק ליטול את התרופה והבנתי שיש להגמל ממנה בהורדת מינון. במשך שבועיים ירדתי למינון של 0.065 (רבע כדור) אני סובלת מבחילות וחוסר שקט. מה עליי לעשות ? להפסיק לקחת את הכדור ותופעות הלוואי יפסיקו מעצמן ?

לא ברור לי האם תופעות אלה התחילו כאשר התחלת לרדת במינון. אם תופעות אלה הופיעו במהלך השימוש בתכשיר, אז הפסקתו אמורה לשפר את המצב. אם התופעות החלו כאשר הורדת מינון יתכן ומדובר בתופעות גמילה (למרות המינון הנמוך בו היית מטופלת) או תסמינים של המצב שלשמו טופלת. במידה ומדובר בתסמיני גמילה ההמלצה הכללית היא לחזור למינון הקודם למספר ימים ואז לרדת שוב בהדרגה. את הגמילה יש לבצע בהתאם להנחיות הרופא, לפיכך מומלץ לפנות לרופא לקבלת הנחיות.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי