הפסקה וחידוש של נטילת תרופה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

07/07/2015 | 19:41 | מאת: kinolew

שלום רב. ידוע שתרופות עם סטרואידים מומלץ לקחת כמה שפחות זמן. בדרך כלל אומרים עד 7 ימים. אבל אם נוטלים תרופה עם סטרואידים במשך 7 ימים ברצף, ואז עושים הפסקה של 7 ימים, ואז ממשיכים עוד 7 ימים ברצף? מבחינת הסטרואידים - זה מוריד את הסיכון? עד כמה מוריד? עד לרמה שלכאורה לקחתי את התרופה רק 7 ימים? ואם ההפסקה נעשתה במשך חודש שלם ברצף? שאלה נוספת - לגבי איכות הטיפול: נניח שצריך ליטול תרופה עם סטרואידים 14 יום, ונטלתי 7 ימים ברצף, ואז הפסקה של חודש, ואז נטלתי שוב 7 ימים ברצף. האם ההפסקה הזו גורמת להחלמה "ללכת אחורה", כך שבנטילה השנייה חובה להשלים 14 ימים ברצף? או שבעצם 7 הימים הראשונים בוודאות עזרו וקידמו את ההחלמה משמעותית? תודה רבה.

כבכל טיפול תרופתי בנוסף לפעילות הרצויה של התרופה בזמן השימוש בה עלולות להופיע תופעות לוואי. במתן טיפול תרופתי על הרופא לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי. התגובה שונה ממטופל למטופל ותלוית מינון אך תתכן גם במינון נמוך יחסית בטיפול ממושך. ככלל, על מנת למזער את תופעות הלוואי מהטיפול בסטרואידים יש לטפל במנה הנמוכה ביותר האפשרית לתקופה הקצרה ביותר המשיגות את מטרות הטיפול. איני יודעת מהי מטרת הטיפול ולכן יש להיוועץ ברופא על מנת להתאים את המשטר הטיפולי למצבך תוך מעקב אחר יעילות ותופעות לוואי.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי