מינונים של ציפרלקס ולוסטרל

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

16/06/2015 | 09:36 | מאת: ל.ש.

שאלה עקרונית. האם כאשר לוקחים ציפרלקס 10 מ"ג לעומת לוסטרל 50 מ"ג שאלו המינונים הנמוכים ביותר הקיימים, זה אומר שלקחתי יותר חומר כימי לגוף (הלוסטרל)על מנת לקבל אותה תוצאה? תודה.

לכל תרופה יש מינון אפקטיבי שזו כמות התרופה הנדרשת על מנת לגרום לפעילות הפרמקולוגית הרצויה. גם המינון שגורם לאפקט הלא רצוי (הגורם לתופעות לוואי) שונה בין תרופה לתרופה. כמות התרופה ביחידת מינון נקבעת עפ"י הריכוז בדם/באיבר המטרה הנדרש, הכמות הנספגת, הנפח בו מתפזרת התרופה (מחזור הדם/איברים אחרים) וכו'. כאשר אתה משווה בין תרופות יש להשוואתן לפי המינון המקובל והמומלץ.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי