כדורים אנטיביוטיקה בשם RUlid 150 mg

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

12/04/2015 | 11:07 | מאת: ענת

שתי כדורים ביום נגד אקזמה בעור,קיבלתי זריקה סטרואידים,נגד גירוד,שזה מאוד עזר,מה שקרה שלקחתי את הכדורים,הרגשתי עייפות ,וזה גרם לי לצריבה בלשון,בכל זאת המשכתי,עד להיום שממש עושה לי לא טוב האם זה השפעה של הכדורים,? (אציין שלפני נטילה לא היתה תופעה של עייפות וכו' ) מה אתה מיעץ לי תודה :)

12/04/2015 | 11:10 | מאת: ענת

מה תופעות של הכדורים Rulid ?

כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמטופלים. לפני מתן טיפול תרופתי הרופא שוקל את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי. תופעות הלוואי השכיחות של התרופה רוליד הן בחילה וכאב בטן, יתכנו גם תופעות לוואי כמו סחרחורות, עייפות וכאב ראש. יתכנו גם תגובות רגישות יתר בחלק מהמטופלים. תרופות אנטיביוטיות מקבוצת המקרולידים ביניהן רוליד עלולות לגרום להפרעת קצב (הארכת מקטע QT באק"ג) במטופלים מסוימים עם גורמי סיכון כגון מחלות לב מסוימות, הפרעות באיזון אלקטרוליטים או שילוב עם תרופות אחרות שעלולות לגרום להארכת QT, במטופלים כאלה, יהיה צורך במעקב מיוחד. רשימת תופעות לוואי מורחבת ודרכי התמודדות עמן בעלון לצרכן. במידה והינך מרגיש שינוי לרעה בהרגשתך יש להיוועץ הרופא.

22/01/2018 | 14:17 | מאת: ורד

ביתי סובלת מאקנה וקיבלה מרופא עור רוליד 150 מ"ג לשלושה חודשים, מתי אמור להראות שינוי? עבר כבר למעלה מחודש וזה ניראה יותר גרוע

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי