מורשת ישראל 9 ראשל"צ

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

06/04/2015 | 16:18 | מאת: א.נ

שלום רב, אני בת 65 ומקבלת תרופות שונות לטיפול בדיכאון כמו כן יש לי נטייה מזערית לבי פולר. התרופות הם; 200 מ"ג למיקטל, 50 מ"ג איקסל ומזה כמה שבועות תוספת של אריפלי 5 מ"ג. אני מאוד מודאגת מהכמות התרופות ובמיוחד מהאריפלי שקראתי שהיא מיועדת לחולי סכיזופרניה. לאחר שהתחלתי לקחת תרופה זו הרגשתי חוסר שקט, בעיות שינה קשות ודופק מאוד מהיר. אני ישנה מאוד מעט למרות שאני לוקחת לוריואן לפני השינה. לעיתים אני מרגישה שאני היפראקטיבית ופעלתנית מידי. שאלותיי הן: א. האם 50 מ"ג איקסל ו200 מ"ג למיקטל יכולים להספיק למנוע את הופעת הדיכאון ב. האם אריפלי היא תרופה מסוכנת (לאור תופעות הלוואי הרבות שקראתי). ביקשתי מהרופאה הפסיכיאטרית להפסיק לקתת את האריפלי אך היא מתעקשת שאקח. לאור מה שעברתי בשנים האחרונות, יש בי פחד לעשות משהו על דעת עצמי. מודה לך ומחכה לתשובתך. א.נ.

06/04/2015 | 16:21 | מאת: א.נ

מתנצלת מאוד במקום כותרת קראתי בטעות כתובת. אייתך הסליחה

התרופה איקסל הינה נוגדת דיכאון והתרופה למיקטל מיועדת בין השאר למניעת הפרעות במצבי הרוח בעיקר מצבי דיכאון בחולים ביפולארים. הטיפול בדיכאון בביפולארי בד"כ משלב טיפול בנוגד דיכאון כמו איקסל ומייצב מצב רוח אחד או יותר כמו למיקטל למניעת מעבר למצב מאני. התכשיר אריפליי הינה תרופה אנטיפסיכוטית לא טיפוסית המיועדת בנוסף לטיפול בסכיזופרניה גם למניעת ארועי מאניה בחולים עם מחלה ביפולארית במטופלים מסוימים. הטיפול המשולב להפרעה ביפולארית מותאם לכל מטופל ע"י רופא מומחה בפסיכיאטריה. ככלל, כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. לפני מתן טיפול תרופתי, הרופא שוקל את הסיכון שבתופעות הלוואי מול התועלת הצפויה מהטיפול. איני ממליצה לך לבצע טיפולים על דעת עצמך, במידה ואת חשה הרעה במצבך, נא ידעי את הרופאה והיוועצי עמה בנוגע להמשך הטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי