רגישות לו ולוולטרן -ואתופן

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

04/04/2015 | 10:04 | מאת: Y

שלום, אני סובלת מכאבים עזים בכתף שמקרינים לזרוע בשל "כתף קפואה" קיבלתי מרשם לאתופן. ידועה אלרגיה לוולטרן - פריחה והתנפחויות, ולאיבופן - מיחושי בטן. וכן רגישות של האם לאתופן (שלשולים והקאות). ולכן מאוד חוששת ליטול את האתופן . האם אכן צפויה רגישות לתרופה? האם יש לכם הצעה לטיפול תרופתי אחר? אודה לתשובה מהירה י.

04/04/2015 | 10:44 | מאת: Y

לפני כשלושה חודשים (כתף ראשונה - עכשיו אני בשניה...) קיבלתי זלדיאר שלא עזר לכאב וגרם לתופעות לואי של יובש בפה ועליה בדופק ולד תודה

התרופה אתופן שייכת למשפחת נוגדי הדלקת הלא סטרואידים. קבוצת תכשירים גדולה זו ניתן לחלק ל-6 קבוצות עפ"י המבנה הכימי, כאשר התכשירים וולטרן ואתופן שייכים לאותה קבוצה. ישנן תגובות רגישות יתר הספציפיות לתרופה מסוימת מקבוצת תרופות נוגדות דלקת שאינן סטרואידיאליות /לחומרים הפעילים בתכשיר מסוים או לקבוצת תרופות הדומות במבנה שלהן. תתכן גם רגישות יתר המתווכת ע"י מנגנון פעילות והיא כללית לכל חברי המשפחה, אך תיאור התגובה לאיבופן מתאים לתופעת לוואי במערכת העיכול ולא לתגובת רגישות ולכן כנראה לא מדובר במנגנון זה. איני יכולה לשלול שהינך סובלת מרגישות יתר לכל הקבוצה של התכשירים הדומים במבנה לוולטרן כמו אתופן ולכן יש לבדוק רגישות לאתופן לפני נטילת התכשיר. ניתן לשקול נטילת איבופן עם ארוחה על מנת להפחית תופעות לואי במערכת העיכול. קיימים טיפולים אפשריים נוספים בייעוץ רפואי.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי