hydrocortizone

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

05/03/2015 | 12:33 | מאת: איה

שלום.הייתי שמחה מאד לקבל תשובה .אני צריכה לקבל הדרוקורטיזון בגלל תת פעילות של אדרנל 10מ"ג + 5 מ"ג. כיוון שאין בישראל כדור של 5 מ"ג קבלתי 2 כדורים של 25 מ"ג. הבעיה שכתוב - " קורטיזון אצטט".האם זו אותה תרופה? בכבוד רב, איה

שני התכשירים הם סטרואידים כאשר קורטיזון אצטט הופך במהירות להידרוקרטיזון ע"י הכבד. פעילותו היא כ-0.8 מפעילות הידרוקורטיזון כך 25 מ"ג קורטיזון אצטט אקוויולנטים ל- 20 מ"ג של הידרוקורטיזון.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי