טמבוקור ומזון ועוד

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

16/02/2015 | 18:38 | מאת: בתיה

שלום רב עד עצם היום הזה נאמר לי כי טמבוקור אינו קשור לתזונה וניתן ליטול אותו עם או בלי אוכל. אין חשיבות לאוכל. היום קראתי במקרה את העלון החדש של התרופה והנה כתוב שם כי יש ליטול טמבוקור לפחות שעה לפני האוכל. מדוע? ומה הנכון? בעלון הקודם לא הוזכר דבר בעניין זה. ועוד: האם יש אינטראקציה בין טמבוקור לפאמוטידין ומהי? והאם יש להפריד ביניהם בנטילה? תודה וברכה, בתיה

חלב עלול להפחית את ספיגת התרופה, מלבד זאת לא ידועה לי על השפעת גומלין משמעותית בין מזון לתכשיר. אני ממליצה לפעול עפ"י ההנחיות בעלון התכשיר. בנוסף לפעילות הרצויה של התרופה, הפרעות קצב דווחו לעיתים נדירות במהלך הטיפול בתרופה פאמוטידין. ככלל במתן שילוב תרופתי, יש לשקול את התועלת הצפויה מהשילוב מול הסיכון הטמון בתופעות הלוואי כתלות במצב הרפואי, גורמי הסיכון ומינוני התרופות הניתנות. מומלץ להתייעץ עם הקרדיולוג המטפל בטרם התחלת הטיפול המשולב.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי