התייעצות לגבי ברזל ובי 12

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

23/01/2015 | 16:29 | מאת: רון

שלום רב אני בן 26 בריא בדרך כלל לאחרונה חזרו בדיקות דם שיגרתיות עם ברזל נמוך (19 במקום 70 שזה המינימום) וB-12 נמוך מהרגיל הרופא המליץ לי לקחת טבליות B12 וכדורי ברזל רציתי להתייעץ איזה כדורי ברזל הכי כדאי לקחת? הרוקחת בסופר פארם הביאה לי פריפול האם שי כדורים אחרים מומלצים? ( של סולגאר או לייפ?) כמו הבי 12 תודה והמשך יום מצויין!

25/01/2015 | 13:45 | מאת: זיו

הי, אני הבנתי מהרופא שלי שהפריפול מאוד מומלץ ושהטיפול שלו מוכח ושאין לו תופעות לוואי שיש לאחרים אבל אשמח גם לקבל תשובה על כך.. תודה רבה

בשוק קיימים מגוון תכשירי ברזל. בחירת התכשיר תעשה עפ"י העדפת צורת המתן (כדורים לבליעה, כדורים ללעיסה, סירופ), עפ"י הסבילות לתכשירים ע"י המטופלים שהינה אישית (ולא תמיד ניתנת לקביעה מראש) ועפ"י יעילות התכשיר הנמדדת בבדיקות הדם התקופתיות. תכשירי הברזל עלולים לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים בעיקר במערכת העיכול (כאבי בטן, עצירות וכו')-התכשיר פריפול ותכשירי ברזל עדין כנראה גורמים לפחות תופעות לוואי אלה. ניתן להתחיל טיפול בתכשיר מסוים, לעקב אחר היעילות ותופעות הלוואי ובמידת הצורך ניתן להחליף תכשיר.

27/01/2015 | 18:01 | מאת: רוני

אני לוקח טבליות מציצה מתחת ללשון של סולגאר, פשוט כי הרוקח בסופרפארם המליץ ובדקתי שאין שם שום חומר שאני רגיש אליו. עשיתי מאז בדיקות והערכים יצאו תקינים.. ואגב בקשר לתופעות לוואי שעינת אמרה - אני לא מרגיש כלום. בדרכ יש לי רגישויות ותפרחת בעור, אבל לא עם זה.

28/01/2015 | 21:11 | מאת: נטלי

זה למציצה מתחת ללשון. קראתי ובדקתי קצת כי תכלס יש מלא סוגים ובאמת שאני גם כבר התבלבלתי... ראיתי שלסולגאר יש יעילות טובה. זה נספג בדם טוב יותר (הטיפול אינו הוא כמו טיפול בזריקות, אז זה דיי אומר הכל). בכל מקרה, לא משנה מה תקנה, חשוב לעשות בדיקות דם אחרי תקופה כדי לראות שהמדדים אכן מתאזנים..

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי