אשכולית/פומלית

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

04/01/2015 | 14:15 | מאת: מוטי

האם דין פומלית הוא כדין אשכולית שחל איסור לאכול ממנה בזמן לקיחת תרופות. לדוגמא: ציקלוספורין. תודה

המחקרים דלים על פירות הדר אלה, אולם סביר להניח שצריכה של פומלית (שהינה הכלאה בין פומלה ואשכולית) תגרום להשפעה דומה לזו של אשכולית. כמובן שעוצמת השפעת הגומלין שונה בין אנשים ומושפעת מהכמות הנצרכת. בהערכת חומרת השפעת הגומלין מתייחסים גם לתרופה המדוברת ולמינון על מנת להעריך את המשמעות הקלינית של עליה בריכוז התרופה. בהתייחס לדוגמא שנתת, מומלץ להימנע מצריכת הפרי במהלך הטיפול ציקלוספורין .

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי