אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

15/12/2014 | 21:27 | מאת: אלינור

הי שלום! הרופא נתנה לי שני סוגי אנטיביוטיקה. א רציתי לדעת אם זה בסדר לקחת שני סוגי אנטיביוטיקה. וב מה כדאי לקחת כדי למנוע את ההרס של החיידקים הטובים (ולמנוע קנדידה)? תודה

לזיהומים מסוימים ניתן שילוב של תרופות אנטיביוטיקות כאשר הטיפול האנטיביוטי אמור לכסות מגוון חיידקים או כאשר מטפלים בחיידקים עמידים. במידה ואת מוטרדת מהצורך בשילוב, נא העלי חששות אלה מול הרופא. המידע המהימן התומך במתן פרוביוטיקה למניעת תופעות לוואי גסטרואינטסטינליות וקנדידה במתן אנטיביוטי, אינו רב. במקרה ותחליטי ליטול פרוביוטיקה, יש להקפיד להפריד את נטילת הפרוביוטיקה בשעתיים לפחות מנטילת האנטיביוטיקה

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי