B12 בלי חומצה פולית

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

26/11/2014 | 10:35 | מאת: צבי

בערך מאוגוסט 2013 הB12 בדם היה בגבול התקני ונמוך יחסית, ורמת החומצה פולית היתה מעולה (החומצה הפולית היתה תמיד טובה אצלי). ולכן לקחתי B12 בלי חומצה פולית. ובהמשך החלה ירידה כמעט עקבית ברמת החומצה הפולית בבדיקות הדם, עד שכעת הרמה ירדה מתחת למינימום. האם יתכן שעצם נטילת B12 ללא חומצה פולית גורמת לירידת רמת החומצה הפולית בדם, גם כשבלי השימוש ב B12 היתה רמת החומצה פולית מצוינת?

26/11/2014 | 14:35 | מאת: צבי

נפלה טעות סופר בדברי - בתחילת השאלה צריך להיות "בבדיקה באוגוסט 2013" ולא "בבדיקה מאוגוסט 2013" (באוגוסט עם אות היחס ב' ולא מאוגוסט עם אות היחס מ')

לא ידוע לי על קשר בין ירידה ברמות חומצה פולית לנטילת תוסף B12. יתכן ומדובר באותו גורם שהביא לירידה בשני הוויטמינים (תרופות, תזונה וכו'). קיימים תכשירי B12 המכילים חומצה פולית, ניתן להיוועץ ברופא או ברוקח בנוגע להתאמת תוסף.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי