כאב ראש מסימבלטה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

07/11/2014 | 12:23 | מאת: יעלה

שלום, היום בדיוק חודש מאז התחלתי להשתמש בסימבלטה. מכיוון שאני שיש לי נטיה לסבול מכאבי ראש (כמעט על כל דבר: חוסר שינה, עודף, שינה, רעב, תוספת סידן ועוד) התחלתי עם מינון של 30מ"ג שהוא לא מקובל לטיפול. כמו שצפתי אכן יש לי קצת כאבי ראש (כל יום) שעוברים עם כדור יעודי. השאלה שלי עם הכאב ראש אמור לעבור והאם בעליה ל-כדור של 60 מ"ב יכפיל את כמות הכאב? (אם זה כך עדיף לא לעבור לכדור עם המינון הגבוה יותר). תודה על תשובתכם

07/11/2014 | 12:26 | מאת: יעלה

האם כדור שהוא ממשפ' SSRI גורם לפחות כאבים מ-SNRI. לקחתי שנים רבות פרוזאק ללא כאבי ראש. (אולי בהתחלה גם היו אבל אני כבר לא זוכרת.).

ככלל, כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים, התרופה סימבלטה עלולה לגרום לכאב ראש בשכיחות גבוהה (בכ-14% מהמטופלים). לעיתים ישנה התרגלות לתופעת לוואי זו. עליית מינון עלולה שוב לגרום לכאב ראש. לעיתים קרובות הכאב עובר עם הסתגלות לתכשיר. גם חלק מתרופות ממשפחת ה-SSRIs ביניהן פרוזאק עלולות לגרום לכאב ראש בשכיחות גבוהה. תופעות לוואי ככאב ראש יופיעו בחלק מהמשתמשים מתרופות אלה (סימבלתה ו-SSRIs) בדרגות חומרת שונות ובחלק מהמקרים המצב ישתפר או יחלוף לאחר תקופת הסתגלות לתכשיר. אם פיתחת כאב ראש על טיפול אחד, אין זה אומר שתסבלי מטיפול אחר . במידה ותחושתך אינה משתפרת לאחר מספר שבועות ותופעת הלוואי אינה נסבלת מבחינתך ניתן לפנות לרופא להחלפת הטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי