מטופל בציפרלקס וואבן

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

30/10/2014 | 13:17 | מאת: כרמלי

שלום רב, אני בן 75,בריא בדרך כלל . לפני כ 3 - 4 חודשים ובהדרגה התחילו להתפתח אצלי ,לחץ נפשי,אפטיה, דיכאון והפרעות שינה. (עלי לציין שלפני 20 שנה היו לי תסמינים דומים,טופלתי בפרוזאק וכעבור כחצי שנה חזרתי לעצמי) . פניתי לרופאת המשפחה והיא רשמה לי ציפרלקס 10, בבוקר,וואבן 10 כערב . אחרי טיפול של כ 5 שבועות חלה הטבה רבה במצבי. קראתי את ההוראות המצורפות לתרופות,שם נאמר בין היתר להימנע משתיית אלכוהול. לפני כן נהגתי לשתות עם ארוחות הצהריים כ 50 סמ"ק יין אדום , ולפעמים פחית בירה במקום היין. שאלתי היא האם כאשר כותבים "להימנע משתיית אלכוהול" - שתיה כזאת נכללת בהגדרה הזו ?? בתודה מראש.

כבכל שילוב תרופתי בנוסף לפעילותן הרצויה של התרופות בזמן השימוש עלולות להופיע תופעות לוואי בחלק מהמשתמשים וכן תגובות גומלין בין תרופתיות. התרופות שהנך מקבל עלולות לגרום לדיכוי מערכת העצבים המרכזית המתבטאת בעייפות, פגיעה בערנות ובריכוז וירידה ביכולת המוטורית. שתיית אלכוהול עלולה להגביר אפקט זה. יש לקחת בחשבון שתגובות אלה שונות בחומרתן בין מטופל למטופל. ככלל, מומלץ להימנע מצריכת אלכוהול במהלך הטיפול. צריכת כמות קטנה באירועים מיוחדים עדיין עלולה להוביל לתגובה עם הטיפול התרופתי, ובמידה ובכל זאת נצרך יש להיות מודע להשפעה הסדטיבית המוגברת של השילוב ולהימנע בתקופה זו מפעולות הדורשות ערנות/ריכוז/פעילות מוטורית מורכבת.

02/11/2014 | 15:07 | מאת: כרמלי

תודה רבה על תשובתך הממצה ד"ר גורליק. יחד עם המצב הנפשי התפתחו אצלי במקביל בעיות בפרוסטטה,שגרמו לי להפרעה קשה ביחסי אישות. עשיתי את כל (!! ) הבדיקות הנחוצות והאבחנה היתה שיש לי פרוסטטה מוגדלת בדרגה 2. בעוד כשבועיים יש לי תור לאורולוג עם הממצאים. הוא יתן לי (כנראה)גלולות להקטנת הפרוסטטה. עד לפני כחודשיים שלושה נהגתי לקחת חצי ויאגרה של 100 שאפשרו לי יחסי אישות טובים. מזה חודשיים הפסקתי לגמרי את שני הדברים... שאלתי הנוספת היא האם לאור התרופות שאני נוטל כיום (כאמור ציפרלקס 10 בבוקר,ואבן 10 בלילה ואומפרדקס והתרופה לפרוסטטה )- עם כל אלה אני יכול להתחיל מחדש לקחת ויאגרה פעם בשבוע ? בדודה מראש

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי