תופעות לוואי חיסון שפעת

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

20/10/2014 | 12:02 | מאת: לימור

שלום רב, לפני שנתיים עשיתי חיסון זריקה נגד שפעת שגרם לי לי לנפיחות,ואדמומיות וגרד רב במקום ההזרקה למשך 3 שבועות. בדיעבד נאמר לי שזה עקב אלרגיה קלה שיש לי לביצים ( אסור לי לצרוך מעל 3 מנות בשבוע ). שנה שעברה לא התחסנתי בגלל חששות מתופעות לוואי חמורות יותר ואני מתלבטת מה לעשות עכשיו. מצד אחד אני עובדת בבית ספר ויש סכנת הדבקות מצד שני יש לי חשש לתגובה. האם יש פתרון לעניין? תודה מראש.

ככלל כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. במתן טיפול תרופתי יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול (למשל במקרה זה גורמי הסיכון להדבקות בשפעת וגורמי הסיכון לסיבוכים מהמחלה) מול הסיכון שבתופעות הלוואי. רגישות יתר לביצים מהווה התווית נגד לטיפול בתכשיר. עם זאת כיוון שאת מציינת כי מותר לך לצרוך ביצים ולא ברור איך באה לידי ביטוי הרגישות לביצים (תגובה מקומית באתר ההזרקה לחיסון אינה בהכרח שוללת קבלת חיסון נוסף), אני ממליצה להיוועץ ברופא מומחה לאלרגיה על מנת שיקבע את רמת הסיכון שלך לפתח תגובות רגישות יתר לחיסון.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי