נשירת שיער - למיסיל

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

30/09/2014 | 19:42 | מאת: יפית

רציתי לשאול שאלה לגבי תופעת לוואי שחוויתי לאחר שימוש בלמיסיל . יום 1 לאחר נטילת הכדור הראשון חוויתי איבוד דרסטי של שיער , השערות פשוט נפלו בכמויות אדירות מהראש , פניתי לרופא באותו רגע היא אמרה לי שאין כל קשר לתרופה לכן המשכתי לקחת את הכדורים עוד כחודש וחצי , תוך כדי שהשערות שלי ממשיכות ליפול מהראש בצורה מפחידה , הגעתי למצב שנפל לי יותר מ 2/3 מהשיער שהיה לי , רק אז אמרתי לעצמי שזה רק הכדורים , עשיתי בדיקה מקיפה באינטרנט וגיליתי שאכן אני צודקת והכדורים הם מה שגורמים לאיבוד השיער שלי , יש מלא אנשים בעולם שמספרים על אותה תופעת לוואי איומה , פשוט התקרחות כתוצאה מהכדורים האלה . כמובן שמיד זרקתי את הכדורים , מה שרציתי לדעת תוך כמה זמן לאחר הפסקת הכדורים אמורה להפסיק הנשירה האיומה הזאת , אני רק אציין שנושר לי הרבה פחות ממה שהיה עם הכדורים אבל עדיין נושר לי יותר ממה שהיה לי לפני שבכלל נגעתי בכדורים האלה . אודה להתייחסותך . בברכה , יפית

ככלל כל טיפול תרופתי מלבד הפעילות הפרמקולוגית הרצויה, עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. נשירת שיער הינה תופעת לוואי נדירה מאוד של התכשיר ובד"כ זמנית. בהרבה מקרים, שיפור במצב השיער צפוי להתרחש עם הפסקת הטיפול אך יש לקחת בחשבון כי התרופה נעלמת מהגוף לאחר כשלושה חודשים ולכן הפסקת הנשירה צפויה לקחת זמן.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי