תופעות לוואי של רפאפן 500

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

27/09/2014 | 22:26 | מאת: יוסי

שלום , ביום חמישי בבוקר לאחר ערב החג קמתי עם חום גבוה שמלווה בכאבי גרון וכאבים באוזן שמאל , ניגשתי ביקור רופא שם איבחנו כי אני סובל מדלקת גרון והטיפול שניתן לי הינו אנטיביוטיקה רפאפן 500 מ"ג למשך 10 ימים וכן זריקת אביטרן , לאחר יום של נטילת האנטיביוטיקה הרגשתי כאבים עזים בחלל הפה , כאבי חניכיים ושיניים חזקים ביותר . בעלון המצורף רשום שדלקות בפה יכול להיות אחת מתופעות הלוואי העיקריות . כמובן שהפסקתי ליטול את התרופה . האם אכן זוהי תופעה מוכרת . תודה ??

06/10/2014 | 13:42 | מאת: עינת

ככלל כל טיפול תרופתי מלבד הפעילות הפרמקולוגית הרצויה, עלול לגרום לתופעות לוואי. במתן טיפול תרופתי יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול התרופתי מול הסיכון שבתופעות הלוואי. ידוע כי התרופה עלולה לגרום לדלקת בחלל הפה וכתוצאה מכך לגרום לכאבים אך תופעה זו הינה נדירה. על מנת להימנע משל הטיפול האנטיביוטי, יש להיוועץ עם הרופא המטפל בהקדם בנוגע לטיפול בדלקת הגרון.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי