מעבר מלפונקס לאריפלי 5

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

16/09/2014 | 22:22 | מאת: ענת

שלום, בני בן 17 נטל עד כה לפונקס 450 מג. עקב תופעות לוואי של כאבי בטן,הקאות עצירות קשה שנמשכו שנה, נאלצנו להפסיק את הטיפול בהדרגה ועם ההפסקה של הטיפול פסקו גם התןפעות הנ"ל סוף סוף. התחלנו לשלב אריפלי 5 עם 200 מ"ג לפונקס כבר יומיים ובני שוב מקיא יש לו כאבי בטן והזעת יתר. האם התופעות הללו ימשכו? ואם כן מה עוד אפשר לעשות אם גם התרופה הזאת לא מתאימה?

כבכל טיפול תרופתי בנוסף לפעילות הפרמקולוגית הרצויה, יתכנו תופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. תופעות גסטרואינטסטינליות הינן תופעות לוואי מוכרות לשני התכשירים. תופעות אלה עלולות להופיע גם כאשר מתבצעת הפסקה מידית של תרופות אלה. לפני מתן טיפול תרופתי יש לשקול אם התועלת העולה הצפויה מהטיפול עולה על הסיכון שמתופעות הלוואי. בכל מקרה של הקאות ושלשולים מרובים יש להקפיד על הידרציה מספקת על מנת להימנע מהתייבשות וחוסר איזון אלקטרוליטים. לעיתים חומרת תופעות הלוואי יכולה לפחות ולעיתים חולפות עם הזמן, אך מומלץ לפנות לרופא ולהיוועץ עמו בנוגע להמשך הטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי