עלים ירוקים ופלאוויקס

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

15/09/2014 | 21:31 | מאת: מולי

ידוע שכשנוטלים קומדין יש הגבלות על צריכת ירקות ירוקים ועלים ירוקים(כגון:חסה כהה, עלי בייבי, תרד, בזיליקום, פטרוזיליה, נענע כוסברה וקייל) בשל תכולת וויטמין K בהם. האם ההגבלות הללו הן גם למי שנוטל פלאוויקס?

התרופה קומדין פועלת ע"י עיכוב מחזור ויטמין K ולכן צריכת מזונות עשירים בוויטמין K עלולה לנגוד את פעילות התרופה, חשוב לזכור כי אין מניעה מצרוך מזונות אלה, אלא רק להקפיד על תזונה קבועה ומאוזנת. התרופה פלוויקס מעכבת צימות טסיות ואינה עובדת במנגנון דומה ולכן מזונות כאלה אינם אמורים להפריע על פעולתה.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי