תופעת לוואי של כדור סיאליס

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

08/09/2014 | 10:39 | מאת: ז'קי

שלום מזה תקופה ארוכה נוטל מעת לעת ועל פי צורך כדור סיאליס 5 מ"ג. בפעם האחרונה שנטלתי בכדור הגשתי בלילה אי נוחות בחזה ודופק מהיר ומואץ. שאלתי היא האם יש קשר לנטילת הכדור והאם ייתכן כי מדובר בתופעת לוואי. כמו כן האם להפסיק נטילת הכדור והאם קיימת סכנה בהמשך נטילתו. אציין כי הנני בן 44 בריא ללא בעיות לבביות. אודה לתשובתכם. תודה רבה

ככלל, כל טיפול תרופתי בנוסף לפעילותו הרצויה עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. תופעות לוואי קרדיווסקולריות שונות ביניהן דופק מואץ וכאב בחזה דווחו במטופלי סיאליס, אך רובן דווחו במטופלים עם גורמי סיכון קרדיווסקולריים. נטילה עם תרופות מסוימות או עם מיץ אשכוליות עלולה לעלות את ריכוז התרופה בדם וכך להגביר את הסיכון לתופעות לוואי. עם זאת אין אפשרות לשלול שמדובר בתופעת לוואי של התרופה גם ללא גורמי סיכון. אני ממליצה לפנות לרופא בהקדם לבירור תופעות אי נוחות בחזה ודופק מואץ.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי