הפסקת טמבוקור

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

09/08/2014 | 13:31 | מאת: בתיה

שלום רב אני נוטלת טמבוקור כשנה וחצי וכעת, בעודי נוטלת מינון מינימלי של 100 מ"ג ליום (50X2) הורו לי הרופאים לחדול מנטילתו. בבת אחת. אני מעדיפה לבצע זאת בהדרגה, כך אני חשה בטוחה יותר. שאלתי (המוזרה אולי): האם נטילה של פחות מן המינון המינימלי (75 מ"ג; 50 מ"ג; 25 מ"ג ועד אפס) עלולה להזיק? כלומר: האם הלב או קצב הלב 'סובל' ירידות בקצב הזה? בתודה וברכה בתיה

לא ידוע לי על הנחיות להפחתה הדרגתית של תכשיר זה לפני הפסקת הטיפול. אני לא חושבת שהפחתה הדרגתית יכולה להזיק אך איני יכולה להמליץ לך ליטול תרופה זו שלא לצורך, נא היוועצי עם הרופא.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי