שימוש בתרופה מטפורמין לסוכרת

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

28/07/2014 | 16:55 | מאת: אליהו

שלום רב, מאוד אשמח אם תוכלו לענות לי על השאלה הבאה: אני סכרתי וכאשר אובחנתי לראשונה קיבלתי כטיפול ראשון את מטפורמין. לצערי התרופה גרם לי שלשול והמשיך לגרום לי שלשול בכל הפעמים הנוספים שניסיתי לקחת אותו. ניסיתי את התרופות האחרות לטיפול בתנגודת אינסולין (ויקטוזה, ואקטוס) אך נאלצתי להפסיק גם אותם עקב תופעות לאוואי שונות (שלשול ועליה במשקל). כעת אני משתמש באחד מתרופות מקבוצת הDPP4 (טרג'נטה) וגם אמריל. שאלתי היא - האם יש איזשהו סיכוי שמערכת העיכול שלי תוכל בסופו של דבר להתרגל למטפורמין? כמו כן האם קיים סיכוי שיאפשרו ייצור או ייבוא של מטפורמין בגרסת שחרור איטי - כפי שקיים במדינות אחרות בעולם? בתודה מראש, אליהו

ראשית, ככל טיפול תרופתי גם הטיפול במטפורמין עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמטופלים. תופעות לוואי במערכת העיכול בכלל ושלשול בפרט הינן תופעות לוואי ידועות ושכיחות של הטיפול בתרופה. התחלה הדרגתית, נטילה עם או אחרי ארוחה ולעיתים החלפת התכשיר לתכשיר גנרי אחר יכולים להשפיע על תסמינים אלה. באשר לייצור/ייבוא תכשיר השחרור המושהה, הדבר תלוי בחברות התרופות ובהחלטתם לייצר או לייבא תכשיר זה. כיום קיימת האפשרות לייבא תרופה באופן אישי במידת הצורך, למידע נוסף על הליך זה ניתן לפנות לקול הבריאות 5400*

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי