תופעות לוואי מחיסון דלקת ריאות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

24/07/2014 | 08:53 | מאת: ארין

שלום לד"ר הנכבדה, לפני 3 ימים קיבלתי חיסון לדלקת ריאות. אני בת 64. יומיים ראשונים היו לי כאבים חזקים בזרוע יד שמאל שבו נעשה החיסון, חום וחולשה, סחרחורת כאשר אני שוכבת במיטה וכאשר אני קמה. עליי לציין שהכאבים והחום חלפו אך הסחרחורת עדיין לא חלפה. כאשר אני קמה בשעות הלילה מהמיטה אני מרגישה שתיכף אני נופלת , יושבת מספר שניות בממיטה וקמה. כך גם בעט השכיבה, הראש מסתחרר מספר שניות ועובר. רציתי לדעת מדוע זה קורה ומתי יחלוף?? תודה

תופעות לוואי מהחיסון חולפות בד"כ עד מספר ימים לאחר מתן החיסון. במצבך מומלץ להיות ער לסיכון לנפילות ולהתאים את הפעילויות למניעת נפילה: לקום ממצב שכיבה ועמידה לאט, עם עזרה , להקפיד על שתייה מספקת וכו'. במידה ואינך חשה שמצבך משתפר וכמובן אם חלה הרעה במצבך מומלץ לפנות לרופא לבירור.

07/04/2016 | 14:40 | מאת: ליאורה

ביום 15.4.16 עשיתי זריקה לדלקת ריאות, מלבד הכאב בזרוע, התחלתי לגרד בגפיים העליונות והבחנתי בפריחה בשנתי הידיים, מכף היד ועד הכתף. מחוסר אונים לקחתי כדור אלרגיה אתמול בלילה לוריון 1 מ"ג ובזכותו הפסקתי לגרד. איזה חומר יש בחיסון שהשפיע עלי בגירודים קשים?

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי