דוקסילין

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

06/07/2014 | 12:57 | מאת: שרון

שלום ברצוני לדעת 1.האם יש להמתין שעתיים בין נטילת סותר חומצה (לוסק) לדוקסילין 100 מג שניתנו כחלק מהטיפול המרובע בהליקובקטר. 2. כמה זמן יש להמתין בין נטילת אנטביוטיקה לפרוביוטיקה? בתודה מראש

1. אין צורך בהפרדה של שעתיים בין נטילת לוסק לדוקסילין. התכשיר לוסק מפחית את חומציות לשעות רבות ולכן אין משמעות מיוחדת להפרדת הזמנים. יש ליטול לוסק כחצי שעה לפני ארוחה ודוקסילין עפ"י ההנחיות המפורטות בעלון לצרכן כלומר במידה ויש תופעות לוואי במערכת העיכול ניתן ליטול עם מזון (עדיף שאינו עשיר בסידן וברזל) . 2. מומלץ להפריד את המתן של פרוביוטיקה בלפחות שעתיים ממתן אנטיביוטיקה.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי