טיפול ביתר לחץ דם ובעיות עיניים

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

01/06/2014 | 11:47 | מאת: יצחק

שלום רב לחברי הפורום, אני מטופל בבעיית יתר לחץ דם בכדור אטקאנד במינון 8 מ"ג בוקר וערב. בחמישה החודשים האחרונים תוספת כדור לרקפרס במינון 10 מ"ג. בנוסף תוספת כדור (אחד בכל יומיים) קרטיה במינון 100 מ"ג וכדור סטטור 5 מ"ג בכל יום כחצי לפני השינה. בתקופה האחרונה (חודשיים/שלושה) אחרי שהתחלתי בנטילת לרקפרס התחילו בעיות עיניים (דלקות עיניים לחות/רטובות ודמעות יתר). טופלתי כשבועיים בתרחיף זיילט ואח"כ בטיפות רלסטט. בימים האחרונים בטיפות סטרודקס (למשך השבועיים הקרובים). הרוקחת בבית המרקחת הפנתה את תשומת ליבי שכדאי להתייעץ עם רופאת המשפחה לגבי תופעות לוואי של הכדור לרקפרס ובעיות העיניים. אבקש לציין, שלפני שלושה שבועות הבאתי לידיעתה של רופאת המשפחה על בעיות העיניים ושאלתי הייתה האם ידוע על תופעות לוואי בנטילת לרקפרס. רופאת המשפחה אינה מודעת לתופעות לוואי הקשורות לבעיית עיניים. אודה לקבלת חוות דעתכם המלומדת. בברכה, יצחק.

ככל במתן טיפול תרופתי בנוסף לפעילות הרצויה של התרופה תתכנה תופעות לוואי בחלק מהמשתמשים חלקן צפויות וידועות וחלקן בלתי צפויות. הסבירות שתופעה מסוימת נגרמת מטיפול תרופתי עולה כאשר התופעה מופיעה בסמוך לשינוי בטיפול התרופתי (התחלה/עליית מינון) וחולפת עם הפסקתו. דלקות העיניים שתיארת אינן תופעת לוואי ידועה ושכיחה של התרופות שציינת ובכללן לרקפרס. במידה ונשללו סיבות אחרות לדלקות אלה ניתן לבצע שינוי תרופתי של התרופה החשודה בהתאם להנחיות הרופאה.במידה והתופעות חולפות עם הפסקת הטיפול אשמח אם תדווח לפורום זה.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי