רוקסו

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

03/03/2014 | 00:50 | מאת: אריאלה

שאלה לי: בגלל כאבי גרון וגרון מוגלתי, שנמשכים כשבוע ויותר. רשמה לי רופאה תורנית אנטיביוטיקה 'רוקסו' - Roxithromycin למשך 10 ימים. בעלון של ה'רוקסו' כתוב לא לקחת אם יש בעיות בקצב לב כגון מקטע QT ארוך​, ברדיקרדיה ועוד, או סיכון להפרעות קצב לב. אני נוטלת טמבוקור (50X50) לפעימות מוקדמות סימפטומטיות. בהולטרים יש לי חסם מסוג ונקבאך. האם מותר לי ליטול הכדור? לציין שכבר התחלתי לקחת. בתודה וברכה אריאלה

כבכל טיפול תרופתי בנוסף לפעילות הרצויה של התרופה, התרופה עלולה לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמטופלים. במצבים מסויימים תרופות אנטיביוטיות ממשפחת המאקרולידים ביניהן רוקסיטרומיצין עלולות לגרום להארכת מקטעQT. יש לנקוט בזהירות כאשר תרופות אלה ניתנות למטופלים עם הארכת QT או הסובלים ממצבים פרואריתמיים אחרים וכן במטופלים שנוטלים תרופות שעלולות לגרום להארכת QT כמו תרופות אנטי-אריתמיות (ביניהן טמבוקור). במתן טיפול תרופתי יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי. בחלק מהמטופלים ידרש ניטור אק"ג. מומלץ ליידע את הרופא המטפל על השילוב ולהתייעץ עמו על הטיפול המתאים לך ביותר בהתאם למצבך.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי