ראפאפן

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

19/03/2013 | 12:13 | מאת: אמא מודאגת

בני, שחלה בדלקת שקדים, קבל ראפאפן, נטל אותו במשך 10 ימים ולאחר יום ללא התרופה החל לפרוח, להתגרד עם הרגשה לא טובה. קבל טיפול לאלרגיה ושכח מזה. לאחר כשנתיים שוב חלה, נטל ראפאפן והתגובה הייתה בדיוק אותו דבר. הוא הופנה לבדיקת אלרגיה ונמצא שאיננו אלרגי לתרופה זו. לפני כשבועיים חזר המקרה עם אותה תרופה. שאלתי: האם יתכן שיש טעות בבדיקה? האם על פי התגובה הוא אלרגי לפניצילין בכלל או שרק לתרופה זו?

09/04/2013 | 07:18 | מאת: ד"ר דניז אינבינדר

ייתכן שבנך אלרגי לאחד מהחומרים הבלתי פעילים בתכשיר, מומלץ לפנות למומחה אלרגיה להמשך בירור.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי