הגעה למיון עקב שימוש בסינטומיצין 5%

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

08/12/2018 | 14:24 | מאת: סיגל

שלום רב, לאחר שימוש במשחת סינטומיצין 5% לעיניים, האם מוכרות לכם תופעות לוואי ברמה של הגעה למיון? (צריבה, כאבים באיזור העפעפיים, אודם בכל איזור הפנים עם התפשטות לאוזניים ולצוואר, נפיחות ועין כמעט סגורה) טופס דיווח על תופעות הלוואי באתר של משרד הבריאות לא נפתח לי (גם לאחר שפניתי לתמיכה הטכנית), וגם בחברה המייצרת לא מצאתי פרטים ליצירת קשר במידה ונתקלים בתופעות לוואי.

כפי שציינתי בתשובתי הראשונית תגובות אלרגיה חמורות לתכשיר סינטומיצין 5% לעיניים יכולות לקרות אך הן נדירות. במאגר הדיווחים של המחלקה לניהול סיכונים במשרד הבריאות (מספטמבר 2014) לא התקבל דיווח כזה עד כה. נודה מאוד אם תעבירי לנו את סיכום המידע מהמיון לתיעוד הדיווח במערכת שלנו לתיבת הדואר של המחלקה [email protected]. אנו נדאג להעביר את הדיווח לחברת התרופות ללא פרטים מזהים כמובן.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי