זומיג-מדוע עלתה תדירות ההתקפים?

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

12/06/2017 | 17:32 | מאת: שלמה

שלום, אני סובל ממיגרנה שנים ארוכות ומטופל ב- LYRICA 2X300mg ליום. יש לי המלצה מהרופא שכאשר אני מקבל התקף אז לקחת מיד ZOMIG 1x2.5mg ביום וזה אכן עוזר ההתקף חולף תוך שעתיים. לאחרונה תדירות ההתקפים עלתה . האם יש סיבה לזה? האם יתכן שהתמכרתי לליריקה שכן על אף העליה בתדירות של ההתקפים אני משתדל לא להגזים בזומיג ואיני לוקח יותר מ 2 כדורים בשבוע. אגב ההתקף תמיד מתחיל מהשן דרך העין השמאלית ולקרקפת. תודה

LYRICA, אשר החומר הפעיל בו הוא pregabalin, הינה תרופה המשפיעה על מערכת העצבים המרכזית. במהלך הטיפול בתרופה עלולה להתפתח סבילות לתרופה (מצב בו הגוף "מתרגל" לתרופה והשפעת התרופה יורדת עם הזמן). לא ציינת מתי התחיל הטיפול בליריקה והאם אכן הפחית את תדירות המיגרנות בעבר. ישנם מצבים רפואיים רבים העלולים לגרום/להחמיר כאבי ראש וכן שינוי אורח חיים, ורצוי לנהל יומן לניהול ההתקפים, על מנת לאתר טריגרים המחמירים התפרצות מיגרנה (מזג אוויר, מאכלים וכו'). בנוסף, חסר בפנייה רקע הרפואי, ואם ישנם תרופות נוספות שהנך לוקח. ישנן תרופות שונות בשוק למניעת מיגרנה, ויש לפנות לרופא מומחה בתחום לבירור ההחמרה בתכיפות כאבי הראש והתאמת הטיפול התרופתי האופטימלי עבורך.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי