חציית כדור אולנזפין של טבע לא פס

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

28/02/2017 | 18:08 | מאת: דינה

שלום האם אפשר לחצות כדור אולנזפין של טבע ללא פס חלוקה. לעטוף בנייר כסף את החלק הנותר ולהשתמש למחרת? אם לא מה הסיבה?

בעלון לצרכן של התכשיר "OLANZAPINE TEVA" מצוין כי אין לחצות את הטבלייה בהעדר פס חצייה. בדרך כלל, ההחלטה האם ניתן לחצות את הטבלייה תלויה בסוג הציפוי ובצורת ההתמוססות והספיגה של החומר הפעיל. לעיתים החומר הפעיל בטבלייה אינו מפוזר בצורה אחידה ונטילת חצי טבליה אינו מבטיח קבלת חצי מנה. לא ברור מפנייתך האם את מעוניינת לקחת חצי מהמנה היומית על דעת עצמך או בהוראת רופא, אך אין לבצע שינון מינון ללא הוראה מפורשת. "OLANZAPINE TEVA" מגיע במינונים שונים, ויש לגשת לרופא על מנת להתאים לך את המינון המתאים.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי