טינטון מוגבר בשל טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

24/01/2017 | 15:05 | מאת: חיה

מבקשת לדעת האם דקסמול יכול להגביר טינטון או טיפות אף אוטריוין או מוקסיפן פורטה? אני סובלת מטינטון כחצי שנה אך העוצה התגברה האם יתכן בעקבות התרופות הנל אשמח לדעת מי מהן או כולן?

החומר הפעיל ב DEXAMOL הינו paracetamol. החומר הפעיל בטיפות אף OTRIVIN הינו XYLOMETAZOLINE HYDROCHLORIDE. החומר הפעיל באנטיביוטיקה MOXYPEN הינו AMOXICILLIN. לטינטון יכולות להיות סיבות רבות- ולעיתים טינטון באוזניים יכול להיות מקושר עם ירידה בשמיעה. בהקשר זה קיימים מחקרים שהצביעו על קשר בין תרופות נוגדות כאבים כמו paracetamol על אובדן שמיעה בשימוש שגרתי (יומיים ומעלה בשבוע) וממושך לסיכון מוגבר (אך קטן) לאובדן שמיעה. אך להבנתי, את שואלת על שימוש קצר בתרופה. לא ציינת אם ההחמרה התרחשה בסמוך לתחילת הטיפול/אבחון הזיהום. התרופות שציינת אינן מ"הידועות" כקשורות להופעת טינטון או להחמרת טינטון קיים. יתכן והזיהום, שלשמו את מטופלת תרם לתחושת ההחמרה בטינטון. במידה והמצב אינו משתפר עם הפסקת הטיפול ושיפור במחלה שלשמה טופלת, מומלץ לפנות לרופא להמשך בירור וטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי