פנטה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

25/10/2016 | 00:57 | מאת: שלום

אימי מאושפזת בבית חולים בהכרה מינימלית מטופלת בפנטה 25 מג.. לאחרונה יש לה כמו התקפים של נשימה מהירה ומאומצת ללא הורדת סיטורציה האם זה יכול להיות קשור לפנטה? בתודה מראש

החומר הפעיל במדבקות fenta הינו fentanyl, חומר ממשפחת האופיואידים אשר מדכא את מערכת העצבים המרכזית, ועלול להוביל לדיכוי נשימה וקשיי נשימה. קוצר נשימה נמנה על תופעות הלוואי הנפוצות של Fenta . כאשר תופעה מתרחשת בסמוך לתחילת טיפול או עליית מינון, עולה הסבירות כי ניתן ליחסה לטיפול תרופתי. יש לזכור כי, מצב של קוצר נשימה יכול להיגרם ממצבי מחלה/תרופות נוספים. יש צורך בבירור רפואי. בריאות שלמה.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי