שטיחות של מעיים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

26/11/2000 | 17:04 | מאת: יודן

שלום איבחנו לי שטיחות במעיים עקב אנטיביוטיקה נגד טפילים הסבירו לי שהאצבעות של המעיים השטתחו ועקב זה יש חוסר ספיגה במעי אני סובל כבר שנה וחודשיים משילשולים, כאבי בטן והתקווצויות אחרי האוכל - כל זה קרה אחרי שחזרתי מהודו עם טפילים במעיים. אשמח לשמוע על דרכים לטיפול בבעיה וכמו כן מידע על המחלה. יודן

27/11/2000 | 00:18 | מאת: יעלה

האצבעות הללו נקראות מוריגים, התפקיד שלהם זה להגדיל את שטח הפנים של המעיים, ולאפשר ספיגה טובה. כאשר יש פחות מוריגים, יש פחות ספיגה, ואז יש שלשולים. המוריגים הם דבר שמשתקם, כלומר, אם נהרסו מוריגים אחרים יכולים להווצר במקומם, בתנאי שיש להם תנאים מתאימים, לדעתי מה שאתה צריך זה : תזונה עוצרת, אבל לאכול כמויות קטנות כדי לאפשר למעיים להשתלט עליהם, לקחת ויטאמינים, במיוחד K כדי לשקם את המעים, כי זה ויטמין שנוצר במעיים, ע"י חידקים מקומיים, אבל אלה "נשטפים החוצה" ולא יכולים ליצור מושבה נורמאלית. דבר שלישי, לקנות בחנות טבע, חידקים למעיים, יש על זה הוראות איך בולעים את זה, וכמה פעמים. אחרי קצת סבלנות, זה יעבור. מה חסרים לנו טפילים פה? אילו חידושים הבאת מהודו?

27/11/2000 | 19:00 | מאת: יודן

היי יעלה תודה על תשובתך במשך ה10 חודשים האחרונים אני מקפיד על תזונה נכונה לא אוכל : דברי חלב חיטה חומרים משמרים מתוק (על כל סוגיו) אך הבעייה משתפרת לאט מאד. כמו כן אני אוכל יוגורט על קיברה ריקה - ולוקח אצידופולוס האם יש אפשרות לדעת האם האבחנה נכונה ע"י צילום של המעיים האם הבעיה במעי הגס או במעי הדק ?? האם הבעייה יכולה לנבוע מחוסר באינזים מסויים במעי הדק ?? מה זה ויטמין K למה הוא משמש ואיך אני יכול לקחת אותו ? תודה יודן