איזון פלורת המעיים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

14/03/2001 | 14:48 | מאת: יעל

לד"ר הירש שלום מה פרק הזמן שיש להמתין בין לקיחת אנטיביוטיקה ומוצרים פרוביוטים הזכרת בעבר מוצר פרוביוטיקה שמכיל אסידופילוס ביפידוס וצרביציאה במוצרים שבדקתי לא מצאתי את חיידק הצרביציאה באיזה מוצר מדובר? מה ההבדל בין ציפרוגיס לפלג'יל? תודה מראש

17/03/2001 | 17:59 | מאת:

יעל שלום אנני חושב שיש פרק זמן מינימלי בין הפרוביוטיקה לבין האנטיביוטיקה! חיידק הצרביציאה הוא אחד החיידקים "הטובים" ואכן לא קל לימצוא תכשיר המכיל אותו! ציפרוגיס ופלגיל הן שני סוגי אנטיביוטיקה שונים-הראשונה פעילה כנגד חיידקים "גרם-שליליים" השייכים למערכת העיכול ואילו פלגיל פועלת כנגד חיידקים אנאארוביים(אשר אינם זקוקים לחמצן כדי להישרד)וכן כלפי טפילים כמו גיארדיה ואמבות!