קוליטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

23/11/2000 | 20:48 | מאת: דני

שלום רב, אני בן 26. לפני כארבע שנים אובחנתי כסובל ממחלת Ulcerative Colitis, לאחר שסבלתי מן הסימפטומים כשנה בערך (שלשולים 2 - 3 פעמים ביום, לעתים דמיים). האבחנה נעשתה בעקבות סיגמוידוסקופיה בודדת שהראתה דלקת רציפה בקולון עד 20 ס"מ, וביופסיה שהתאימה לתמונת הקוליטיס. טופלתי ברפאסאל טבליות, נרות וחוקנים למשך כחודש ובעקבות כך נעלמו הסימפטומים לחלוטין, ומאז לא חוויתי התקף נוסף. שאלתי היא האם סביר כי אכן סבלתי מקוליטיס (מחלה כרונית בד"כ) או שמא ממחלה אחרת. ברצוני לציין כי צה"ל החליט לשחרר אותי מיד עקב האבחנה.

30/11/2000 | 17:40 | מאת: טליה

למיטב ידיעתי (ואני לא רופאה אלא סובלת מקוליטיס), קוליטיס יכולה לחלוף ולהכנס לרגיעה (רמיסיה) לזמן בלתי מוגבל. אם האבחנה נכונה - ראה עצמך בר מזל, אבל גם היה זהיר להמשך חייך. אבל - תמיד יכולה להיות גם שגיאה באבחנה, למרות שלפי הבדיקות שעשו לך נראה לי שהאבחנה היתה נכונה, מה גם שהטיפול המקובל לקוליטיס עזר לך. לעניין השחרור מצה"ל - אבחנה של קוליטיס פעילה כמעט תמיד גוררת פרופיל 24 או 21 ושחרור מהצבא. אם אתה ברגיעה מוחלטת ללא תרופות זמן ממושך - ומעוניין בכך - תוכל לנסות לגשת לועדה רפואית ולהעלות את הפרופיל חזרה, אם כי אני מהמרת שלא יעלו אותו ליותר מ 45, אלא אם ממש תלחם איתם.

21/12/2000 | 19:23 | מאת: צוקי

לגבי האבחנה, אולי האבחנה נכונה ואולי לא. אצלי הובחן הקוליטיס בגיל 13. בגיל 20 הוחלט שזהו קרוהן. יכול מאוד מאוד להיות שטעו אצלך בהבחנה. אני מקווה מאוד שלא טעו משום שהקרוהן הרבה יותר קשה מהקוליטיס. מקווה בשבילך הרבה בריאות צוקי!!