שאלה לגסטרואנטורולוג ,דחוף

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

23/11/2000 | 17:02 | מאת: לאה

שלום מר סנטו! יש לי שאלה.פניתי לגסטרואנטורולוג לאחר תחושות בחילות וצרבת.הרופא המליץ לי לעבור בדיקת קולונוסקופיה וגסטרו.עשיתי כהמלצתו.תוצאות הבדיקות היו תקינות, כדברי הרופא-אין לי שום דבר רע להגיד לך.בעבר סבלתי מאולקוס,הוא נסגר,ולא נמצא ברוך השם דבר מלבד גסטריטיס ובקע סרעפתי קטן מאוד כדברי הרופא.והשאלה שלי היא-מדוע אם כך החליט הרופא לשלוח ממצאים לביופסיה,גם בבדיקת גסטרו וגם מקולונוסקופיה. שאלה זו מציקה לי מאוד,כי ביופסיה היא מילה מפחידה.וכטבע אדם הדאגות. דוקטור אני אשמח מאוד לקבל הרחבה בנושא. בתודה

24/11/2000 | 13:30 | מאת: יעלה

כשפותחים כבר בטן, בודקים ומסלקים כל מה שעלול לעשות צרות, כך גם כשעושים קולונסקופיה, זו לא בדיקה נעימה בלשון המעטה, ובפרט על רקע של אולקוס בעבר, אז שולחים ביופסיה. ביופסיה מלמדת על מבנה הרקמה, וזה לא מחיב ממאירות. רקמה יכולה להיות לא תקינה אבל גם לא ממאירה. התוצאה מכוונת את הטיפול. נניח שאחרי שהרופא שלל מימצאים מסוימים, הוא יחליט שכדאי לקחת ביופסיה, את חושבת שהיה לך חשק לעבור שוב קולונסקופיה? אבל לדעתי הבעיות שלך נובעות מהבקע הסרעפתי, קטן או גדול, זה לא דבר נעים. ואגב, אולקוס לדעתי זו לא מחלה אלא אופי, כדאי לשנות הרגלי חיים ותזונה, ולשכוח ממנו.

24/11/2000 | 17:15 | מאת: לאה

יעלה תודה רבה על הענותך המכוונת. אבל בכל זאת הייתי רוצה לראות מה אומר על הסוגיה דק סנטו,שהוא גסטרואנטרולוג ומנהל הפורום.