לרון - המזרח הרחוק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

18/06/2002 | 16:10 | מאת: מיכל ת.

אחותי אמורה ליסוע בעוד כחודש לתאילנד, ואולי להמשיך לויאטנם. איך נראה לך שהקוליטיס שלה תסתדר עם זה? הבנתי מהפורום שבדיוק חזרת מהמזרח. מצבה סביר באופן יחסי, לוקחת רק רפאסאל וקצת רפואה משלימה. אבל יש ימים לא טובים, ואני מפחדת מאיזה חיידק שיחריף את המצב. היא רק התחילה עם המחלה לא מזמן, ועדיין לא הבינה לדעתי מה ההשלכות שלה. אפילו לא קלטה שזה כרוני.

לקריאה נוספת והעמקה
19/06/2002 | 00:14 | מאת:

אני אמנם לא רון, ולא הייתי במזרח, אבל אני חושבת שדבר אחד חשוב - לא להפחיד את אחותך עד כדי כך שלגרום לה בכך שלא תיסע. לנסוע זה חשוב. לא לתת למחלה לנהל לה את החיים, במיוחד אם מצבה כזה שהיא מסתדרת עם רפאסל ורפואה משלימה. היא צריכה כן לדעת להזהר באוכל ובמים שהיא מכניסה לגוף, וזה נכון לכל מטייל במזרח, והיא צריכה לדאוג לביטוח רפואי טוב למטיילים שמכסה גם מצבים קיימים והחמרתם, ואני מאמינה שהיא תיסע ותהנה. גם אם תהיה איזו החמרה במחלה בזמן הטיול - במקומות רבים יש רפואה בסיסית סבירה, ובמקרה הגרוע - תמיד יש מטוסים לחזור הביתה. בקוליטיס - הסיכוי שהמחלה תחמיר במהירות רבה למשהו מסכן חיים (כמו טוקסיק מגה-קולון למשל) הוא די נדיר.

19/06/2002 | 01:31 | מאת: רון

שלום מיכל, בכללי אני מסכים עם טליה. גם לי היו ימים קשים בטיול ויש לי עדין ימים קשים מדי פעם - לומדים לחיות עם זה. כדי לאחותך להתייעץ עם הרופא שלה לפני וכמובן לעשות את כל החיסונים הדרושים. לשאול לגבי לקיחת אנטיביוטיקה למניעה במקומות בהם יש מלריה. אני לקחתי איתי בתיק פרדניסון ליתר בטחון וקיבלתי הוראות מהרופא שלי איך להשתמש בו. כדי לה לקחת מכתב מהרופא שלה שמתאר את המחלה שלה באנגלית וכמובן אלו תרופות עליה לקבל במקרה חירום. עם האוכל צריך להזהר אבל לא יותר מדי סך הכל זה נראה הרבה יותר גרוע ממה שזה וכל דבר שטוגן בדרך כלל אכיל. הטיול עצמו יעשה לה טוב לנפש ואחר כך גם לגוף. ולבסוף אני גם רוצה לבואאאאאאאאאאאאאאאאא. ביי רון. :)