כאבי בטן ושלשולים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

21/11/2000 | 00:12 | מאת: יואש

אני חיילת בת 19 אשר סובלת מכאבי בטן ושלשולים לאורך תשעת החודשים האחרונים (בערך פרק הזמן שלי בצבא). כל בדיקות הגסטרו תקינות.לדעת הרופא זה "מעיים עצבניים",ואין כל טיפול או פיתרון לכך. (חוץ מלצאת מהצבא.....).מה אפשר לעשות? והאם זה יכול להיות גם תולעים בקיבה?

21/05/2001 | 01:01 | מאת: יפעה

השלשולים יכולים לנבוע מסיבות רבות ושונות וברור שהסיבה אינה הרעלת מזון או "שפעת בטן", שכן אז הם היו עוברים מעליהם כבר מזמן. רצוי לבדוק מחדש את המזון שאת/ה אוכלת. האם הוא מכיל הרבה מזון שומני ומטוגן או מוצרי חלב ומזונות קרים שמחלישים את מערכת העיכול וגורמים להיווצרות של לחות שמוצאת את דרכה החוצה באמצעות השלשול. יתכן גם שיש מרכיב רגשי שנובע מלחצים יומיומיים או דברים דומים. הצבא הוא מסגרת בעיתית מבחינת הגורמים האלה, אך צריך למצוא את הדרכים המתאימות להתמודד עם היומיום הזה באופן הנכון ביותר לעצמך.