פטריה על הלשון בשם ..הליקובקטר

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

20/11/2000 | 23:54 | מאת: אחיינית

דודי, בן שבעים וחמש, עם היסטוריה של סרטן בערמונית, ובשלפוחית השתן. במצב תקין כעשר שנים לאחר ניתוח... זה רק רקע כללי. סובל מאולקוס שנים רבות. לפני כשנתיים התגלה אצלו על הלשון , חול.. תופעה של תחושת חול בפה. נערכו לו בדיקות פנימיות, ובדיקות פה ולסת. כל הבדיקות לא העלו דבר. ההרגשה בזמן אכילה, היא נוראה... אך גם כשהפה ריק מכל מאכל. הכל דביק בפה. רק סמיך מאד. ואבקתי... הוצע לו לצחצח את הלשון במשחת מרידול. ובחומר הקרוי ...גלנדסום. לאחרונה נרשם לו מוקסיפן + קלסיד + לוסק + ליסטרין. לא מצאתי את שמות התרופות באינדקס התרופות.. הוא יודע רק דבר אחד. ששם הפטריה שעל הלשון .... קרויה בשם ....הליקובקטר. לא מצאתי חומר בנושא זה. ואני מאד רוצה לעזור לו.. מי יודע על כך דבר מה???????????? תודה על כל מידע.

21/11/2000 | 13:09 | מאת:

שלום רב הליקובקטר הינו חידק המצוי בקיבה גורם לדלקת בדופן הקיבה(ברירית) דלקת שבורב הגדול של המקרים הינה ללא כל תופעות. מאידך ידוע שמחלת הכיב (אולקוס) קשורה לנוכחותו של החידק הזה ביותר מ95% מהמקרים ובאים מתפטרים מהחידק מתפטרים גם מהכיב. הטיפול שצינת- לוסק קלסיד ומוקסיפן הינו השלוב המקובל היום להכחדת החידק.נוטלים אותו בדרך כלל 7 ימים ליסטרין הינו תכשיר לשטיפת הפה. אמנם אין זה בתחום התמחותי אך התאור של בעיתו של דודך מתאים למעוט רוק שאנו רואים באופן טבעי בגיל המבוגר.לרוב הרובד הלבן על הלשון אינו פטריה. אפשר לנסות לגרות את בלוטות הרוק עי מצצית סוכריות חמוצות.