דלקת בתריסריון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

20/11/2000 | 23:51 | מאת: משה

שלום רב בבדיקת גסטרוסקופיה נמצאה דלקת קלה עד בינונית(התרשמות הרופא - דואדניטיס). 1 האים ניתן לטפל-כיצד 2 מה תפקיד התריסריון וכיצד קיום הדלקת משפיעה עלתפקודו ומערכת העיכול בכלל. 3 לפני כחצי שנה נמצא הליקובקטור פילורי שטופל בטיפול משולב. 4מזה שנה סובל מקנדידה על הלשון ללא הצלחה בטיפול תרופתי. האים קיים קשר בין מכלול הבעיות שציינתי?

21/11/2000 | 13:16 | מאת:

שלום משה התריסריון הינו תחילתו של המעי הדק המחובר לקיבה. כאן מתחיל תהליך הפירוק והספיגה של המזון. דלקת של התריסריון בדרך כלל אין לה השפעה על תהליכים אלה ולא על הבריאות באופן כללי. לרוב גורמת לכאבי בטן שבצורה אופינית נרגעים אחרי אכילה . רוב מקרי בדלקת בתריסריון נגרמים עי החידק שצינת- הליקובקטר פילורי. באם הדלקת נשנתה ייש לבדוק באם הטיפול שקיבלתה הדביר את החיק ואם לא יש לחזור עליו. אין קשר בין הדלקת בתריסריון לפטריה בלשון

19/12/2000 | 17:28 | מאת: גלית

גם אני סובלת מבעיות בעיכול , וגם אצלי אובחן חיידק ההליקובקטר פילורי וקיבלתי את הטיפול עם 3 התרופות , אולם הטיפול לא עזר ואני סובלת מכאבי בטן ובחילות כל היום בבדיקת גסטרוסקופיה לא נמצא דבר, האם יכול להיות שהטיפול בהליקובקטר לא עזר ? מה עוד יכולות להיות הסיבות לסימפטומים אלה ? האם צריך אולי לשנות תזונה ? המעניין הוא שגם לי מופיעה מידי פעם פטריה בלשון ותחושה של חמיצות בפה - האם אין קשר, כפי שציינת בתשובה הנ"ל ? אם לא אז מדוע מופיעה פטריה כזו ?