צהבת C - שאלה לרופא

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

12/02/2001 | 18:56 | מאת: עמי

שלום דוקטור ! אני בן 30 ויש לי צהבת C . הנגיף התגלה לפני 9 שנים . כנראה ההדבקה היא בהיותי תינוק . תפקודי כבד מעט מעל הנורמלי . עברתי טיפול תרופתי שהעלים את הנגיף רק למשך הטיפול . 1. האם בדרך כלל הכבד ממשיך לתפקד כראוי עד גיל מבוגר או שלאחר זמן מסוים הוא נפגע באופן חמור ? 2. האם יש לי מניעה להשתמש בתרופה נגד התקרחות בשם פרופסיה (finasteride) ? תודה מראש , עמי .

12/02/2001 | 21:40 | מאת:

עמי ערב טוב אני מעונין קודם כל לדעת אם הנגיף(PCR HCV RNA )נעלם אצלך וחזר אחר-כך או שלא נעלם לגמרי-התשובה חשובה משום שהתחזית שונה לגמרי בין שתי האופציות הנ"ל! כיום מקובל לטפל בכל מיקרה של הפטיטיס C עם אנזימים אפילואם הם מעט מאוד מעל הנורמה ולא לחכות לערכים גבוהים במיוחד. אינני מכיר את התרופה הנ"ל אך יש לברר עם הרוקח/מוכר אם היא מתפרקת בכבד או שמופרשת ישר בכליות(שתן) בכל מיקרה כיון שמדובר בבעיה מאוד רצינית כדאי שנשוחח על כך בצורה רצינית!!!

13/02/2001 | 16:45 | מאת: עמי

שלום עקיבא ! לשאלתך הנגיף נעלם לחלוטין (לפי בדיקת PCR) במשך שנת הטיפול ואח"כ חזר . הטיפול כלל אינטרפרון וריבווירין . מחכה לתשובתך , עמי .