שלשולים לתינוק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

20/11/2000 | 11:42 | מאת: מאיה

שלום! בני בן ה - 4 חודשים משלשל כבר כשבוע וחצי - בבדיקות צואה שנעשו לו אין חיידקים , אך יש כדוריות אדומות. הצואה מדי פעם מהולה ברירית אדומה - דמית. מה כדאי לעשות? דרך אגב - הילד היה אוכל סימילאק, פירות ומרק ירקות וכרגע החלפנו לו את הסימילאק ל"איזומיל" - חלב סויה והפסקנו את הפירות בהצעת הרופא - אך השילשול ממשיך. תודה, מאיה

23/11/2000 | 21:43 | מאת: יעלה

תנסי לתת מיץ רימונים, זה יעצור את השלשול, לפעמים כשיש רגישות ממזון, ושילשולים, רצוי לתת כמה שעות של צום, ורק אחר כך לתת את המזון החדש , בתחילה בכמויות קטנות. אם זה לא רגישות ממזון, והילד גם מקיא בנוסף לכל, כדאי לברר שוב, בכוונים אחרים (למשל הפטיטיסCMV? ) הרבה בריאות

29/11/2000 | 09:20 | מאת: אלן שיין, יועצת הנקה מוסמכת

למאיה, שלום רב, קודם כל אני מאחלת לתינוק החלמה מהירה! רק היום נכנסתי לפורום הזה בפעם הראשונה וראיתי את הפנייה שלך. ראשית - במקרים האלו תמיד כדאי להתייעץ עם רופא. בתור יועצת הנקה יש לי גם ידע בסיסי על הזנת תינוקות בכלל ונראה לי שהתינוק עדיין לא מסוגל לעכל מאכלים שאינם מיועדים לתינוקות בשלב זה. ההמלצה של האקדמיה האמריקאית של רופאי ילדים היא להניק או להזין את התינוק בתרכובת מזון לתינוקות (הפורמולות למיניהם) עד גיל שנה. תינוק בהחלט יכול ואמור להתפתח יפה עם המשון ההכי מותאם לו בגיל צעיר זה. תינוקות (ללא שום קשר אם ינקו או קיבלו חלב מלאכותי) מתחילים להראות סימנים שהם יכולים לאכול את האוכל המוצק רק החל ממחצית השנה הראשונה. אם כל זה, ואם עברת לתרכובת מזון לתינוקות בלבד ועדיין הוא משלשל כדאי להתייעץ עם הרופא. בהצלחה וגידול קל!

17/04/2001 | 20:55 | מאת: מוטי

לצוות שלום בתי בת חודש וחצי משלשלת כשבועיים מהלידה עד גיל חודש היא אכלה פורמולה רגילה בעקבות השילשול עברנו בהנחית רופא לפורמולה צימחית ועדיין ממשיכה לשלשל היום עברנו לנוטרמיגן אבקש מידע על הנושא נ.ב קראתי את תשובתה של ישראלה מיום 00-12-3 בתודה

03/12/2000 | 00:54 | מאת: ישראלה

תנסי להשיג לו חלב אם. יש בנק לב אם בריכוזים החרדים, בני ברק, ירושלים, וקרית ספר, הם עושים את זה בתור גמ"ח - שזה גמילות חסד. לחילופין תוכלי אולי לבקש מחברה מניקה שתתן לך חלב אם , ותנסי לעשות נסיון הזנה אחד או שנים. אם התינוק יפסיק לשלשל, תדעי שזו הדרך. לפעמים פורמולות מיוחדות כמו נוטרמיגן עשויות לעזור.

13/05/2001 | 12:00 | מאת: מירה

למאיה, גם לבני כשהיה בגיל זהה היו שלשולים חריפים ומי שעזרה לו מאד היתה רופאת ילדים מבי"ח "ביקור חולים" בירושלים. מאחר וזה קרה לפני הרבה מאוד שנים שמה לא זכור לי. היא נתנה דיאטה חריפה והעבירה אותו תחילה רק ל"נוטרמיגן" ולאט לאט לכלכלה רגילה בצורה מאוד מבוקרת.